Naša priča

„Mastercare” je osnovan sa namerom da lečenje hroničnog bola ne bude ni skupo ni opasno. Zapravo, trebalo bi da bude pristupačno, i pre svega, prirodno.

Ideja kako ljudima nuditi rešenje na dlanu, krenula je u Srbiji posle hiljade slučajeva u svetu, kako su ljudi nakon korišćenja Mastercare stola doživeli velike promene i poboljšanja. Jedan od mnogih takvih interesantnih primera kod nas je specifičan. Reč je o čoveku, koji je proveo veći deo svoje 19-godišnje sportske karijere tražeći način da se nosi sa hroničnim bolom u leđima, a to je osvajač olimpijske medalje i svetski rekorder, Milorad Čavić.

Kako bi sebi olakšao život sa bolom, koristio je masaže nekoliko puta nedeljno, redovno i fizikalnu terapiju, istezanje, terapiju ledom, a bila su vremena kad su takođe neophodni bili lekovi protiv bolova. Uobičajene su bile i nedeljne posete kiropraktičaru, koje su postale obavezne kako bi se održao kontinuitet u njegovim rezultatima, ali sve to je na godišnjem nivou koštalo na hiljade evra. Pored troškova, morao je stalno da pazi na neke nesvesne radnje – da ne stavlja stvari u džep kad seda, jer bi se svaki put malo iskrivio; da uvek ravnomerno rasporedi težinu na obe strane kada nosi teret; kada bi hodao, da podjednako zamahuje obema rukama; i da stalno vodi računa o svom držanju. Bilo je iscrpljujuće, i fizički i psihički. Ali tada je to bio njegov način života.
Čavić je krajem 2011. godine došao u kontakt sa švedskom kompanijom koja je imala rešenje na kome se danas temelji „Zdrava Kičma” – na „Mastercare” spravi. Došlo je do smanjenja bolova i zgrčenosti mišića, dekompresije zglobova i diskova, ispravljanja držanja i poravnanja karlice i kičme, i najbolje od svega, bilo je prisptupačno i Milorad je mogao da je sam koristi kod kuće!

„Živeo sam sa bolom. Prosto je postao deo mog svakog dana, i ja sam to prihvatio kao moj način života. Kasnije došlo je do teške povrede leđa i 2010. morao sam da operišem kičmu. Nakon zahvata jeste bilo bolje ali ne toliko da bi mogao da nastavim sa karijerom u plivanju i verovao sam da nikad više neću moći da uživam u sportu.

Ali ja sam dalje želeo svoju slobodu kretanja, želeo sam da se vratim među profesionalce, želeo sam da bude kao nekada.

Sledeće godine saznao sam za vrhunsku spravu Mastercare i njene mnoge beneficije i odmah krenuo da je koristim. Za manje od godinu dana korišćenja uspeo sam da se vratim u profesionalno plivanje i čak učestvovao na Olimpijadi 2012. u Londonu.

Danas, posle više godina i dalje svaki dan vežbam na Mastercare stolu, zahvaljujući time mogu da plivam i igram košarku, bavim se rekreacijom bez ikakvih poteškoća.

Presrećan sam što mogu svog sina da podignem u vazduh, igram se sa njim i živim život bez bolova.”

Milorad Čavić,

Ambasador Mastercare Srbija

Zadatak „Zdrave Kičme” jeste da klijentima pruži isprobanu i efikasnu alternativu za rehabilitiaciju, prevenciju i jačanje mišića vrata, kičme i kolena. Pogledajte stranicu “Nađite nas” kako biste poronašli lokaciju u Vašoj blizini!